Als (potentiële) klant wil je natuurlijk alles van mij weten, zodat je kan bepalen of je mij betrouwbaar en professioneel vindt om mee op avontuur te gaan. Een avontuur waarbij we tijdelijk samen optrekken, totdat jij het niet meer nodig hebt. Bij deze manier van coachen is het van groot belang dat er een wederzijdse klik is. Mijn tip is dan ook dat je bij het lezen van de teksten op deze website vertrouwt op je gevoel. Spreekt het je aan of raakt het je dan betekent het dat er iets in je resoneert met wat je gelezen of gezien hebt. Gebruik deze informatie vooral in je beslissing om wel of geen contact met me op te nemen.

Over mij

Mijn naam is Sanne Scheltena en ik ben een Greendreamster. Een greendreamster heeft een droom, een wens of een idee dat komt vanuit het hart. Een droom is een krachtig middel om jezelf en je omgeving in beweging te brengen.

Zelf vind ik een opsomming van mijn opleiding(en), werkervaring en loopbaanontwikkeling vooral interessant wanneer het geplaatst wordt in het grotere geheel van mijn levensverhaal. Een levensverhaal is ook wel te beschouwen als een persoonlijk heldenverhaal, waarin de hoofdpersoon op reis gaat om z'n hart te volgen. Onderweg moet hij obstakels overwinnen en draken verslaan om bij de inzichten of schat te komen die hij mee terug wil nemen en wil delen met de mensen die het nodig hebben.

Omzwervingen
In mijn leven heb ik verschillende omzwervingen gemaakt. Als kind ben ik elke paar jaar met mijn ouders verhuisd. Daarna heb ik veel gereisd en ben ik in een paar landen langer verbleven. Qua studie en opleidingen heb ik diverse dingen gedaan en geprobeerd. Van levensmiddelen technologie en tropische landbouw ging ik naar biologie en uiteindelijk naar culturele antropologie, waarin ik een master behaald heb. Verder heb ik o.a. opleidingen tot stresscounselor, bloesemconsulent, buitensport instructeur, inspiratiecoach, talentengids en kruidenkenner gedaan. Ook ben ik mede-oprichter en -eigenaar geweest van een landelijke webshop met eigen bezorgdienst voor biologische voeding. Deze laatste ervaring zorgt vaak voor een klik met andere ondernemers. Verder is voor mij het leven zelf een leerschool en grote bron van informatie, aangezien ik iemand ben die leert door te doen.

Ben je toch benieuwd naar de complete opsomming bekijk dan mijn LinkedIn profiel. Wanneer je een connectie met me maakt kan je alles op chronologische volgorde zien.

Sociale context
In veel van wat ik doe staat het begrijpen van menselijk gedrag in een sociale context centraal. Ik vind het mateloos interessant om mensen te observeren en me af te vragen waarom we dingen doen zoals we ze doen. Als kind observeerde ik al de mensen om mij heen, als jong volwassene heb ik de halve wereld rondgereisd om te ervaren hoe mensen op andere plekken in de wereld zijn en toen ik het nog beter wilde begrijpen ben ik culturele antropologie gaan studeren. In de periode daarna ben ik in mijn leven zelf flink op de proef gesteld en werd ik gedwongen om met mijn eigen persoonlijke ontwikkeling aan het werk te gaan. Dat heeft er aan bijgedragen dat ik nu weet waarheen ik mijn hart moet volgen. Mijn focus is als vanzelfsprekend verschoven naar het helpen van andere mensen bij het begrijpen van hun eigen gedrag en rol in de samenleving.

Natuurmens
Tegelijkertijd voel ik mij als mens sterk verbonden met de natuur. Buiten in de natuur voel ik me rustig en verbonden. Daarnaast heb ik een voorliefde voor eetbare wilde planten en deel ik mijn kennis hierover graag met andere natuurliefhebbers. Vraagstukken zoals wat er gebeurt als we meer gaan leven in verbinding met de natuur(wetten) en hoe een verblijf in de natuur een positieve invloed heeft op onze gezondheid interesseren me. Als coach werk ik graag met de symboliek uit de natuur of met de natuur als spiegelend instrument. Van nature ben ik zowel een sensitief en intuïtief als een analytisch mens. Deze talenten zet ik in mijn leven en tijdens ontmoetingen met andere mensen volop in.

Over deze website

Fotoverantwoording
Door middel van fotoverantwoording wil ik erkenning geven aan de makers van de foto's.

Lees meer >>

Website
Deze website is gemaakt door Sanne Scheltena in WordPress. Met dank aan themamaker Anders Noren. Coaching bij het opzetten en maken van een WordPress website in eigen beheer is eventueel mogelijk.

Eén kaars kan met liefde een andere aansteken

A candle loses nothing by lighting another