Masterclass: culinair verwerken van wildpluk
Georganiseerd door Janet Frieling van Gekruid en Geroerd, Sanne Scheltena van Greendreamster, Irma Frieling van Salie en Citroen en Silke Minga.
Beleef met ons een unieke dag die helemaal in het teken staat van culinaire wilde kruiden. In deze masterclass leer je over het identificeren, oogsten, bewaren en verwerken van diverse eetbare wilde kruiden, bessen, noten, zaden en paddenstoelen tot smaakvolle wilde gerechten.
Oude en hedendaagse kruidenkennis is wat ons betreft bedoeld om gedeeld te worden. Onze jarenlange wildplukervaring en wilde kruidenkennis gecombineerd met culinair talent levert veel mooie nieuwe recepten en ideeën op die we graag willen delen. Bij elk van ons thuis staan eindeloos veel potjes en wilde kookexperimenten klaar om eindelijk geproefd te worden.


-
Locatie: Open Kas in Haren
De Open Kas is een unieke buiten-locatie op de Biotoop in Haren. Liggend tussen de zelfoogsttuin en een kleine tuin met veel fruit bomen.
De kas is gebruikt als houtopslag, er is een houtgestookte leemoven met verwarmde banken. Er zijn oude zeildoeken tegen de zijkant bevestigd. Als het erg hard waait houdt het de wind enigszins tegen, maar de weersinvloeden zullen altijd voelbaar zijn. De natuurlijke sfeer maakt de kas een prachtige plek voor deze dag.






-
Praktische informatie
Zaterdag 23 september 10.00 – 20.00 uur
Locatie: Open kas in de Biotoop Kerklaan 30 HarenKosten: € 175.- p.p.
Meld je aan bij Janet:
info@gekruid-en-geroerd.nl
of stuur een appje naar: 06-10029518