Masterclass culinair verwerken van wildpluk
Nieuwe datum: Zet zaterdag 29 maart 2025 alvast in je agenda!
Beleef met ons een unieke dag die helemaal in het teken staat van culinaire wilde kruiden. In deze masterclass leer je over het identificeren, oogsten, bewaren en verwerken van diverse eetbare wilde kruiden, bessen, noten, zaden en paddenstoelen tot smaakvolle wilde gerechten.
Oude en hedendaagse kruidenkennis is wat ons betreft bedoeld om gedeeld te worden. Onze jarenlange wildplukervaring en wilde paddenstoelen- en kruidenkennis gecombineerd met culinair talent levert veel mooie nieuwe recepten en ideeën op die we graag willen delen. Bij elk van ons thuis staan eindeloos veel potjes en wilde kookexperimenten klaar om eindelijk geproefd te worden.
Deze masterclass is voor wildplukkers, thuiskoks, chefkoks, culinaire genieters en andere geïnteresseerden.
Georganiseerd door Janet Frieling van Gekruid en Geroerd en Sanne Scheltena van Greendreamster.
-
Locatie: Open Kas in Haren
De Open Kas is een unieke buiten-locatie op de Biotoop in Haren. Liggend tussen de zelfoogsttuin en een kleine tuin met veel fruit bomen.
De kas is gebruikt als houtopslag, er is een houtgestookte leemoven met verwarmde banken. Er zijn oude zeildoeken tegen de zijkant bevestigd. Als het erg hard waait houdt het de wind enigszins tegen, maar de weersinvloeden zullen altijd voelbaar zijn. De natuurlijke sfeer maakt de kas een prachtige plek voor deze dag.
-
Aanmelden Link: https://www.greendreamster.nl/natuur/masterclass-21-9-2024/
Janet: info@gekruid-en-geroerd.nl
Sanne: info@greendreamster.nl