Wilde kruidenboter

In het voorjaar

maak ik graag kruidenboter van de heerlijke eetbare wilde kruiden van dat moment. De combinatie van de vier kruiden die ik gebruikt heb in deze wilde kruidenboter heb ik gekozen op basis van smaak. Om een lekkere kruidenboter te maken maak ik het liefst combinaties van kruiden met een lokige, kruidige en pittige smaak. Look zonder look, daslook en knoflook smaken lokig, hondsdraf smaakt kruidig, Pinksterbloemen en veldkers smaken pittig.

Als basis gebruik ik biologische roomboter. De goede kwaliteit van het basisproduct zal de smaak van het eindproduct ten goede komen. Ben je vegan of eet je geen zuivel van dierlijke oorsprong, gebruik dan een plantaardige basis. Een ander ingrediënt van hoge kwaliteit is het zout. In mijn kruidenboter gebruik ik een klein beetje zout, maar wel één van de beste kwaliteit: Fleur de Sel. Dit is een heel fijn en geurig zout, wat met de hand wordt gewonnen.

Voor 1 bakje

250 gr roomboter
1 teen knoflook
1 hand wilde kruiden (hondsdraf, veldkers, look zonder look, daslook)
1 tl gedroogde kruiden (rozemarijn, marjolein)
1 snufje (kruiden)zout
eetbare bloemen (pinksterbloem, madelief)

Bereiding

Bereidingstijd: 15 minuten

  1. Haal de roomboter uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen
  2. Pers de knoflook en strooi er een beetje zout over
  3. Knip de verse kruiden in smalle reepjes en meng het door de kruidenboter
  4. Voeg eventueel nog wat gedroogde kruiden toe
  5. Breng op smaak met (kruiden)zout
  6. Gebruik de eetbare bloemen voor de garnering
Winkelmand0
Je winkelmand is leeg!
Terug naar de agenda >>
0