Lemon cheesecake

Waar ik echt van kan genieten is een ovenheerlijke lemon cheesecake. En dan het liefst New York style, met citroen en langzaam in de oven gegaard. Het is geen lichte taart, maar wel heerlijk! Deze taart heb ik mijn moeder voor haar verjaardag gemaakt.

Nodig:

250 gr koekjes
60 gr rooomboter
750 gr kwark of roomkaas
4 eieren
100 gr suiker
2 el (spelt)bloem
1 citroen
jam of vruchtencompôte

Verder nodig:

1 vel bakpapier
springvorm of ovenschaal

lemon cheesecake

Bereiding:

Bereidingstijd: 30 minuten (+ 65 minuten oventijd + 120 minuten afkoeltijd)
Verwarm de oven op 180 °C. Voor de bodem. Maal de koekjes in de keukenmachine. Heb je geen keukenmachine gebruik dan een vijzel of beslagkom. Smelt de roomboter en giet meng het door de koekkruimels. Leg een vel bakpapier in de taartvorm. Verdeel de koekkruimels erover en druk het aan. Laat het verder in de koelkast rusten.

Voor de vulling. Mix de kwark, eieren, suiker en bloem op een lage stand. Rasp de citroen met een fijne rasp. Pers een halve citroen uit. Mix het citroenrasp en -sap erdoor. Giet de vulling in de taartvorm. Bak de taart 15 minuten op 180 °C, zet de oven laag en bak de taart nog 50 minuten op 120 °C. Zet de oven uit en laat de taart minimaal 2 uur in de oven afkoelen. Bak de taart eventueel wat langer als de vulling nog erg vloeibaar is. Het is niet erg als het midden niet helemaal gaar lijkt. Nadat de taart afgekoeld is serveren met een flinke laag jam, vruchtencompôte of lemoncurd bovenop.