Pasta met romige bloemkoolsaus en zeekraal

Pasta en bloemkool: qua kleur en vorm zou ik ze nooit samen op een bord bedenken, maar op één of andere manier gaan ze qua smaak heel goed samen. Zeekraal en cherrytomaten zijn de zoute smaakmakers in het geheel.

Nodig voor 2 personen:

200 gr volkoren- of speltpasta
½ bloemkool
5 cherrytomaten
¼ tl zwarte steakpeper
¼ tl gemalen nootmuskaat
een scheutje (soya)room
een paar takjes zeekraal
zout naar smaak

Bereiding:

Bereidingstijd: 15 minuten
Kook de pasta in ongeveer 8 minuten gaar. Snijd de bloemkool in roosjes en kook het in enkele minuten gaar. Leg enkele bloemkoolroosje aan de kant voor decoratie. Pureer de rest met de slagroom, peper en nootmuskaat tot een romige saus. Gebruik voor een vegan variant sojacuisine. Voeg naar smaak zout toe. Verdeel de pasta over twee borden en giet de bloemkoolsaus erover. Snijd de cherrytomaten in vieren, scheur de zeekraal in kleine stukjes en verdeel ze over de pasta. Extra kaas is niet nodig omdat de zeekraal en cherrytomaten fungeren als natuurlijke smaakversterker, maar mag natuurlijk wel.