Spitskool met falafelballetjes en pindasaus

Dit recept met spitskool is een all times favorite van mij. Er zijn dagen dat ik geen zin heb in pasta, rijst, couscous of andere granen. Dan maak ik graag iets met veel groente en veel pindasaus. Spitskool is wat mij betreft één van de lekkerste onder de kolen. De structuur is zacht en de smaak is zoetig.

Nodig voor 2 personen:

1 middelgrote spitskool*
1 handje rozijnen*
1 tl komijn (heel)
½ tl gemberpoeder*
4 el pindakaas*
150 ml (soya)melk*
1 el shoyu*
1 tl sambal*
2 el olijfolie*
6 falafelballetjes*

*biologisch geteeld product

Bereiding:

Bereidingstijd: 30 minuten
Halveer de spitskool en snijd de kool in dunne reepjes. Snijd met een scherp mes nog één of twee keer door reepjes om de lange repen wat kleiner te maken. Verhit een eetlepel olijfolie in de pan en voeg de spitskool toe. Voeg na enkele minuten de gember, komijn en rozijnen toe. Doe het deksel op de pan en laat het 10 minuten op laag vuur staan. Schep de spitskool af en toe om.

Maak pindasaus van pindakaas, melk, zoute sojasaus (shoyu) en sambal. Doe de ingrediënten bij elkaar in een pannetje en maak het langzaam warm. Als de pindasaus dun lijkt te blijven geen paniek. Het enige dat je hoeft toe te voegen is geduld. Zodra de pindakaas echt goed gesmolten is zal de pindasaus dikker worden.Voeg naar smaak extra pindakaas, sambal en shoyu toe. Bak de falafelballetjes in enkele minuten aan alle kanten bruin.