Zelfgemaakte iced coffee classic

Het ultieme zomerse vakantiedrankje is voor mij toch wel een zelfgemaakte iced coffee classic. Het doet me denken aan die heerlijke vakanties in Griekenland en Italië. Gemaakt met ijsklontjes, volle melk en een echte verse espresso. Voor een romige variant vervang de melk dan door roomijs. Voor een vegan variant vervang de melk door soja- of havermelk. Mmmm smullen.

Nodig (voor 1 glas iced coffee):
8 ijsklontjes
100 ml volle melk, roomijs of sojamelk
1 verse espresso
1 tl suiker of honing

Verder nodig:
Keukenmachine of staafmixer met een smalle maatbeker.

Bereidingstijd: 10 minuten
Bereiding: Maak een espresso. Doe de ijsklontjes, melk, suiker en espresso in de blender. Mix totdat de ijsklontjes helemaal gecrushed zijn en er een mooie schuimlaag ontstaat. Dat duurt enkele minuten. Direct opdrinken. Voeg voor een zoete ijskoffie eventueel extra suiker of honing toe.