Appelkruimelkoek met kiwi

In een half uur een lekkere zelfgemaakte koek op tafel? Probeer deze appelkruimelkoek met kiwi eens te maken. Deze koek is gemaakt met appel en kiwi, maar het is ook lekker met zomerfruit zoals aardbeien, nectarines of pruimen. Vervang voor een vegan variant de roomboter door plantaardige boter.

Nodig:

150 gr speltbloem
150 gr fijne rietsuiker
150 gr roomboter
150 gr havermout
2 appels
2 kiwi’s
½ tl kaneel
1 snufje zout

Verder nodig:

1 vel bakpapier
1 taartvorm of bakplaat

appelkruimelkoek met kiwi

Bereiding:

Bereidingstijd: 20 minuten (+ 20 minuten oventijd)
Verwarm de oven voor op 200 ° C. Smelt de boter. Mix de gesmolten boter en rietsuiker door elkaar. Voeg het bloem en het snufje zout toe en meng tot een smeuïg mengsel. Schep als laatste de havermout erdoor, zodat er een kruimelig deeg ontstaat. De hoeveelheid havermout lijkt op het eerste gezicht royaal, maar het de juiste hoeveelheid om het deeg lekker kruimelig te krijgen. Neem een taartvorm en bedek de bodem met een vel bakpapier. Verdeel het kruimeldeeg over de bodem. Druk het deeg met een vork heel zacht aan. Verdeel wat kaneel over het deeg.

Voor de vulling. Schil de appel (mag wel, hoeft niet). Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in zeer dunne plakjes. Schil de kiwi, snijd het in vieren en snijd het ook in dunne plakjes. Verdeel de plakjes appel en kiwi over de kruimelbodem. Bak de plaatkoek in ongeveer 20 minuten gaar.