Avocado-yoghurtdip

Deze avocado-yoghurtdip is natuurlijk een variant op de beroemde Mexicaanse guacamole. Gebruik altijd een rijpe avocado voor dit gerecht. Een avocado is rijp wanneer je de bovenkant een klein beetje kan indrukken met je duim en wijsvinger. Sommige rijpe avocado’s hebben een rammelende pit als je ze schud. Helaas hebben ze dat niet allemaal. Lekker als borrelhapje, gezonde snack tussendoor, op een broodje of als bijgerecht.

Nodig:
1 avocado
½ tl citroensap
4 el volle yoghurt
1 kleine ui
1 tomaat of cherrytomaatjes
1 zakje tortillachips
(kruiden)zout en peper

Bereidingstijd: 10 minuten
Bereiding: Halveer de avocado en haal de pit eruit. Leg de halve avocado (met schil) in je hand en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Let op dat je niet door de schil in je hand snijd. Schep de blokjes uit de schil in een kommetje. Sprenkel er wat citroensap overheen om verkleuring te voorkomen. Snipper de ui en snijd de tomaat(jes) fijn. Meng de ingrediënten door elkaar en voeg de yoghurt toe. Breng op smaak met (kruiden)zout en peper. Serveren met tortillachips.