Banaan-havermoutkoek

Krijg je onverwacht bezoek en wil je toch iets zoets serveren? Heb je gewoon zin in iets lekkers? Of wil je afkicken van gewone koekjes met suiker? In een half uurtje heb je een heerlijke banaan-havermoutkoek gemaakt. Zonder toegevoegde suiker en zonder vet.

Nodig:

100 gr havermout
2 rijpe bananen
1 handje cashewnoten
2 el honing
½ tl kaneel
maple siroop
vanillevla

Bereiding:

Bereidingstijd: 10 minuten (+ 20 minuten oventijd)
Verwarm de over op 200 °C. Prak de bananen met een vork. Meng de havermout, honing en kaneel erdoor heen. Kneed het eventueel nog even met de hand, zodat er een grof, maar samenhangend mengsel ontstaat. Meng een handje cashewnoten erdoor. Verdeel het havermoutmengsel gelijkmatig op een ovenplaat of boterkoekvorm. Druk het heel licht aan en bak de koek in 20 minuten bruin.

Snijd de koek in stukken zodra het uit de oven komt en laat het afkoelen. Serveren met vanillevla of maple siroop.