Sigara börek met geitenfeta

Dit Turkse bijgerecht is gemakkelijk te maken en altijd een succes op een verjaardagsfeestje of borrel. Gebruik het liefst goede, dure geiten- of schapenfeta. Het voordeel hiervan is dat deze feta niet smelt als het wordt verhit. Heb je een andere vulling in gedachten? Ga je gang! Je kan ze ook vullen als dumplings of loempia’s. Gebruik filodeeg, geen bladerdeeg en laat het langzaam ontdooien. Filodeeg wordt snel droog, daarom laat ik het in de verpakking ontdooien. Laatste tip:  wees niet te zuinig met de pepervlokken. De sigara börek mogen wel een beetje pit hebben.

Nodig:

1 pakje filodeeg
200 gr geitenfeta
½ bosje peterselie
½ tl peper vlokken
flinke scheut olijfolie

Bereiding:

Haal het pakje filodeeg uit de vriezer en laat het ontdooien. Snijd zo nodig het filodeeg in vieren. De vorm moet vierkant zijn. Snijd de peterselie fijn en verkruimel de feta. Voeg het bij elkaar en breng op smaak met pepervlokken. Heb je geen pepervlokken gebruik dan verse rode peper.

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan. Leg het filodeeg in ruitvorm voor je neer. Schep de vulling in het midden. Vouw de zijkanten dicht en rol het pakketje op. Maak het bovenste hoekje nat en plak de börek, net als een envelop, dicht.  Leg het pakketje met de dichtgevouwen kant naar beneden in de olie. Bak de börek in enkele minuten aan beide kanten bruin.