Bananencake

Wat doe jij met bruine bananen? Weggooien? Nee, nooit doen! Voor een bananencake geldt: Hoe bruiner de bananen hoe beter.

Bananencake is niet moeilijk om te maken. En als je je aan de volgorde in dit recept houdt wordt je bananencake ook nog eens hoog en luchtig. En wil je zo’n lekkere plakkerige buitenkant heeft laat je cake dan in het blik afkoelen met een theedoek er omheen. Let op: doe dit niet als je bakpapier gebruikt heb. Het bakpapier maakt dat het vocht niet weg kan en dan wordt je cake nat. Is de cake een (paar) dag(en) oud? Even opwarmen in de oven doet wonderen.

Bananencake2

Nodig:

2 rijpe bananen
2 eieren
125 gr roomboter
100 gr suiker
200 gr bloem
2 tl baking soda
zout
kaneel
noten
rozijnen

Bananencake4

Bereiding

Bereidingstijd: 60 minuten
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Mix de boter en suiker.  Voeg de eieren toe en daarna de bananen. Meng het zout, kaneel en baking soda door de bloem en mix het geheel tot er een glad en luchtig mengsel ontstaat. Voeg een handje noten en rozijnen toe en schep deze rustig door het beslag. Doe het beslag in een ingevette cakevorm en bak de cake 45 minuten in de oven.

Bananencake