Deodorant van kokosolie, baking soda en lavendel

Deze keer een bijzonder recept om zelf deodorant van kokosolie, baking soda en lavendel te maken. Mijn hele volwassen leven ben ik al op zoek geweest naar een goed werkende deodorant zonder aluminium en andere rommel. Heel eerlijk gezegd werkte niet één van die deodorants echt goed. En ik heb ze denk ik allemaal wel geprobeerd, van de gewone spuitbus tot rollers, sticks, poeders, crèmes en zoutkristallen. En nu maak ik zelf mijn deodorant. Eén die wel werkt 🙂

De basis van dit recept heb ik niet bedacht, maar heb ik op deze website gevonden. Ik heb me het recept eigen gemaakt door naar verhouding wat meer baking soda te gebruiken en castorolie, lavendelolie, lavendelbloesem en Griekse bergthee bloemen toe te voegen.

Deodorant van kokosolie, baking soda en lavendel

Nodig voor ~150 ml deodorant:

4 el kokosolie
4 el maizena of pijlwortelpoeder (arrowroot)
5 el baking soda
2 tl castorolie (optioneel)
10 dr lavendelolie
10 Griekse bergthee bloemen* of gewone salie
1 tl lavendelbloesem

Bereiding

Bereidingstijd : 10 minuten (+ ~5 uur afkoeltijd)
Voeg de kokosolie, maizena en baking soda bij elkaar in een pan en verwarm het op laag vuur. Voeg de castorolie, lavendelolie, lavendelbloesem en Griekse bergthee bloemen toe. Verwarm het geheel tot de kokosolie gesmolten is en haal de pan van het vuur. Roer alle ingrediënten goed door elkaar en laat het ongeveer 2 uur trekken. Dit komt niet zo nauw. Verwarm de deodorant nogmaals tot het vloeibaar is en zeef de bloesem er uit. Doe de vloeibare deodorant in een leeg en schoon crème potje. Laat de deodorant al roerende afkoelen. Blijf roeren tot het eind. Dit zorgt ervoor dat alle ingrediënten goed gemengd zijn als de kokosolie stolt.

Deodorant van kokosolie, baking soda en lavendel