Bloemkool eicurry met rijst

Bloemkool eicurry met rijst is een heerlijke variant op kipcurry. Elke vegetariër heeft waarschijnlijk wel eens meegemaakt dat je bij vrienden of familie gaat eten en dat de kip al in saus zit. Wat je dan kunt doen is een simpele variant maken. Vraag of je vrienden eieren, 1 kleine ui, een groentesoort, kerrie en (soja)room of (kokos)melk in huis hebben. Zo maak je in een handomdraai je eigen lekkere vegetarische gerecht dat je net als de andere gasten serveert met rijst en (cassave)kroepoek.

Nodig voor 2 personen:

3 eieren
1 kleine ui
½ bloemkool
2 tl milde kerrie
1 scheutje (soja)room of (kokos)melk
1 scheutje sojasaus
1 kommetje rijst
1 handje (cassave)kroepoek
1 el olijfolie
Evt. 2 tl maizena

Bereiding:

Bereidingstijd: 10 minuten
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de roosjes van de bloemkool en kook ze in enkele minuten gaar. Snijd de ui in halve ringen en bak ze in olijfolie glazig. Voeg de eieren toe. Roer het in twee keer door elkaar. Laat de onderkant van de eieren stollen. Roer de eieren nog een keer met een spatel. Zet het vuur laag zodra de eieren bijna gaar, maar nog wel vochtig zijn. Voeg de gekookte bloemkoolroosjes, room of melk, sojasaus en kerrie toe.  Voeg zoveel room of melk toe dat er een saus ontstaat. Als je melk gebruikt kan je de saus nog wat dikker maken door wat maizena op te lossen in water en toe te voegen aan de saus. Serveer de bloemkool-eicurry met rijst en (cassave)kroepoek.