Risotto met sperziebonen en zeekraal

Risotto maken wordt gemakkelijker naarmate je het vaker doet. Bij mij staat risotto in de comfortfood top 10. Gebruik altijd goede Italiaanse risottorijst, met een mooie ronde korrel. Biologische risotto baldo of risotto arborio zijn goed.

Nodig voor 2 pers:

200 gr risottorijst
750 ml bouillon
1 scheut witte wijn
1 middelgrote ui
150 gr sperziebonen
1 handje zeekraal
1 el roomboter of olijfolie
peper en zout

Bereiding:

Bereidingstijd: 35 minuten
Dop de sperziebonen en snijd ze in stukjes van een centimeter. Breng de sperziebonen aan de kook, zet het vuur uit en laat ze in het kokende water gaar worden. Neem hiervoor ongeveer 15 minuten de tijd. Proef even of de boontjes gaar zijn en giet ze af.

Los een bouillonblokje op in een 750 ml kokend water. Bak de fijngesneden ui in olijfolie op laag vuur glazig. Voeg de risottorijst toe en bak deze een paar minuten mee totdat de rijst glazig is. Voeg een flinke scheut witte wijn toe en roer totdat het opgenomen is. Voeg vervolgens telkens een scheut bouillon toe totdat deze opgenomen is. Ga zo door tot de rijst bijna gaar is.

Zet het vuur uit en zorg dat er nog ruim bouillon bij de rijst zit. Meng de roomboter, sperziebonen en zeekraal door de rijst en laat deze ongeveer 5 minuten met het deksel erop staan. Serveer de risotto eventueel met geraspte belegen boerenkaas.