Couscoussalade met citroenmelisse

Verse citroenmelisse is voor mij echt zomer. De frisgroene, zachte en harige blaadjes schreeuwen: ruik mij, pluk mij, eet mij! Wanneer ik citroenmelisse zie kan ik het niet laten om mijn hand er even doorheen te halen. Zo lekker! Door de milde citroensmaak en fijne structuur van de blaadjes is citroenmelisse heel geschikt om in salades te gebruiken.

Nodig:
60 gr volkoren couscous
1 tl curry pasta
75 gr geiten- of schapenfeta
1 sjalot
6 cherrytomaten
15 blaadjes citroenmelisse
5 blaadjes munt

Bereidingstijd: 30 minuten
Bereiding: Doe de couscous en de curry pasta in een diepe schaal en giet er kokend water bij totdat het water er maximaal ½ centimeter boven staat. Roer het kort en laat het staan totdat al het water door de couscous opgenomen is. Schep de couscous met een vork voorzichtig los en laat het verder afkoelen. Snipper de sjalot, snijd de feta in blokjes en snijd de cherrytomaten in vieren. Meng het door de couscous. Knip als laatste de citroenmelisse en munt in dunne repen. Meng het ook door de couscous. Lekker als (maaltijd) salade, tussendoor of als bijgerecht.