Geroosterde paprika

In Mediterrane landen zijn paprika’s in overvloed en is het heel normaal om zelf geroosterde paprika’s te maken. Hier in Nederland is het niet zo gewoon, maar waarom niet eigenlijk? Misschien lijkt het gevaarlijk omdat de paprika’s in het vuur geroosterd worden, maar dat valt mee. Mits je er bij blijft! Dit is geen klusje om ondertussen even iets anders te doen. Door het langzaam roosteren op vuur gaart de paprika en trekt de smaak van het geroosterde vel er helemaal in. Dat zwartgeblakerde vel haal je er af en een zachte, zoete en geroosterde paprika is het resultaat. Lekker om als tapas te eten, maar ook lekker in een couscous salade of paprikasoep.

Nodig:

6 rode puntpaprika’s*

*biologisch gecertificeerd product

Geroosterde paprika

Bereiding:

Bereidingstijd: 40 minuten
Snijd het kroontje van de paprika’s. Kies een kleine pit met een vlamverkleiner (dat is het vierkante ding dat je op de foto ziet) en zet het vuur hoog. Afhankelijk van je fornuis en het formaat van de paprika’s, leg je één of twee paprika’s in het vuur. Draai ze af en toe om totdat alle zijden zwart verbrand zijn. Doe de geroosterde paprika’s bij elkaar in een plastic zak en laat ze uitstomen. Hierdoor komt het geblakerde vel straks makkelijk los. Om plastic te sparen doe ik ze zelf in een ovenschaal met een deksel erop.

Laat de geroosterde paprika’s ten minste 10 minuten afkoelen. Haal vervolgens met je handen onder zacht stomend koud water het zwarte vel eraf. Snijd de paprika’s aan één kant open en verwijder de zaadlijsten. Nu zijn ze klaar om gegeten of in een recept verwerkt te worden. Snijd ze in lange repen, besprenkel met enkele druppels olijf olie en grof zeezout.

Geroosterde paprika