Nieuwsbrief voorjaar 2023

Beste wildplukker,

Na een paar winterse dagen met sneeuw is het voorjaar nu eindelijk begonnen. Kleine kruiden laten zich al zien. De pruimenboom en sleedoorn staan op sommige plekken al in bloei. Dit voorjaar staan er voor mij weer een flink aantal leuke wilde events op de agenda.

Kruiden-wandelreis 1-5 mei 2023

Vijf dagen lang dompelen we ons onder in de kruiden van Limburg. Wandelingen leiden ons langs de Geul, over holle wegen, dwars door weilanden en dan weer door loof- en naaldboom bossen en dat allemaal heuvel op en heuvel af.

Deze wandelreis organiseer ik samen met kruidenvrouw Janet Frieling. Wij zijn beide hele creatieve koks met jarenlange wildpluk ervaring. Twee keer deze week maken we een product tijdens een kleine kruidenworkshop. Het is een midweek om te ontspannen maar ook om geïnspireerd te worden. Zowel op culinair als geneeskrachtig gebied.

Lees meer >>

Plantjesmarkt

Op zondag 21 mei 2023 ben ik te vinden op de jaarlijkse plantjesmarkt van de Tuinen van Weldadigheid in Veenhuizen. Daar geef ik een wandeling voor de kinderen en verkoop ik mijn homemade jams, chutneys, siropen, kruidenzouten, wilde kruidenkoekjes en andere wilde lekkernijen. Dit is mijn favoriete markt in het voorjaar.

Lees meer >>

Houd mij op de hoogte van wildplukwandelingen

* verplichte velden