Ode aan het Onkruid

Over Ode aan Onkruid

Ode aan onkruid is een minifestival midden in de Oosterparkwijk ter ere van waardevolle wilde planten waar we normaal gesproken niet bij stilstaan. Veel van deze planten bestempelen we zelfs als onkruid. Zou je anders naar deze planten kijken als je weet dat de ene een EHBO kruid is, dat de ander een veilige plek is voor vlinders om te ontpoppen en dat de laatste een ware delicatesse is. Zet een andere bril op en dan ga deze onkruiden nooit meer zomaar voorbij lopen of weg schoffelen. Misschien ga je ze zelfs wel waarderen.

Deze dag staat geheel in het teken van ‘onkruid’. Ze zijn misschien wel de belangrijkste planten voor een voedzame grond, insecten en voor ons. Lees hieronder meer over de verschillende activiteiten.

Wat is onkruid eigenlijk en is het eetbaar? Tijdens deze wildplukwandeling met het thema ‘ode aan onkruid’ ga je met andere ogen kijken naar de wilde planten die we onkruid noemen. Wandel mee met lokale wildplukgids Sanne Scheltena en ontdek de culinaire waarde van onkruid. De wandeling begint en eindigt bij HOP waar jullie worden opgewacht met een wildgeplukt hapje en drankje.

Bestel hier je ticket >>

Download hier de flyer >>