Pompoen-venkeltaart

Deze pompoen-venkeltaart is niet zomaar een quiche. Zelf ben ik niet zo dol op de eiersmaak die veel quiches hebben. Misschien herken je dat wel. Door een deel van de vulling te mengen met de eieren is dat gemakkelijk op te lossen. Bovendien heeft je eiermengsel dan meer volume en kan je toe met minder eieren. In deze taart heb ik 3 eieren gebruikt. Het zou ook met 2 eieren kunnen.

Nodig:
6 plakjes bladerdeeg
1/2 pompoen
1 knolvenkel
3 eieren
1 kleine ui
1 handje cashewnoten
1 takje rozemarijn
2 el volle yoghurt
50 gr geraspte kaas
1 el olijfolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat het enkele minuten ontdooien. Bekleed een bakvorm of ovenschaal met het bladerdeeg.

Snijd het uitje in grove ringen en bak het in olijfolie glazig. Snijd de knolvenkel in dunne repen en voeg het toe. Snijd de pompoen in halve maantjes en haal zo nodig de schil eraf. Kook de pompoen in ongeveer 5 minuten gaar. Giet het af en voeg toe aan het ui-knolvenkelmengsel. Neem twee volle eetlepels pompoenmix eruit en meng dit met de yoghurt en de eieren tot een glad mengsel. Voeg naar smaak zout, peper en rozemarijn toe. Voeg het eiermengsel toe aan de pompoenmix en giet het geheel in de taartvorm. Strooi op het laatst nog wat cashewnoten en geraspte kaas over de taart. Bak de quiche in 40 minuten gaar.