Vegetarische koolrolletjes

Groene kool is niet alleen een hele mooie kool, het leent zich ook voor mooie gerechten. Groene kool is typisch zo’n product dat blijft liggen omdat je niet precies weet wat je ermee kunt maken. Hieronder een smakelijke tip.

Nodig voor 2 personen:

6 grote groene koolbladen*
180 gr tofugehakt*
1 ui*
½ winterpeen*
100 gr champignons*
250 ml bouillon*
¼ tl cayennepeper*
zout

*biologisch geteeld product

Bereiding:

Bereidingstijd: 45 minuten
Haal zes grote bladen van de groene kool en blancheer ze ongeveer 5 minuten in kokend water. Spoel ze af en dep ze droog. Verhit een scheutje olie in een pan. Snipper een ui en bak het glazig, Breng het tofugehakt op smaak met zout en cayennepeper en voeg het toe. Was en rasp de winterwortel en snijd de champignons klein. Voeg het toe en bak het enkele minuten totdat de champignons geslonken zijn.

Leg de koolbladen op een snijplank of een groot bord en schep in het midden ongeveer 2 eetlepels van het groente-gehaktmengsel. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de bladen op tot een strak pakketje. Leg ze naast elkaar in een diepe pan. Voeg de bouillon toe en laat het geheel nog 20 minuten zachtjes pruttelen. Haal de koolpakketjes uit de pan en serveer ze in een mooie schaal.