Koolrabisalade met appel en koriander

Ben je nieuwsgierig naar de smaak van koolrabi en zoek je een lekker recept? Maak dan deze koolrabisalade met appel en koriander. Koolrabi kan zowel gekookt als rauw gegeten worden. De smaak is niet zozeer koolachtig, maar vooral fris, zoetig en knapperig. In combinatie met appel komt deze smaak heel goed naar voren. Door de mosterd-citroendressing komen alle smaken nog beter naar voren. In plaats van de dressing zou je ook een zoetzure chilisaus of een pittige chutney kunnen gebruiken.

Koolrabisalade BB folderDit is een recept uit de oude doos. Het is één van de recepten die ik schreef voor de nieuwjaarsfolder 2015 van BeterBio.nl.

Nodig:

1 koolrabi*
1 appel*
5 takjes verse koriander*
1 handje gedroogde cranberry’s

Voor de dressing:
2 el olijfolie*
1 el citroensap*
1 tl mosterd*
1 tl honing*

*biologisch geteeld product

Bereiding:

Bereidingstijd: 10 minuten
Schil de koolrabi. Snijd dunne plakken van ongeveer een halve centimeter en snijd de plakken in net zo dunne repen. Snijd de appel ook in dunne repen. Laat eventueel de schil zitten. Gebruik een leeg en schoon jampotje voor de dressing. Doe olijfolie, citroensap, mosterd en honing in het jampotje en schud goed. Verdeel de koolrabi- en appelreepjes over een mooi bord of saladeschaal. Voeg een handje gedroogde cranberry’s toe en sprenkel de dressing erover. Knip de koriander vlak voor het serveren boven de salade. Voeg eventueel verse geitenkaas toe.