Misschien heb je ook wel eens een zak krentenbollen in huis die iets te lang heeft gelegen…. Ze zijn niet lekker meer om zo uit het vuistje te eten, maar wat kan je ermee? Mijn advies is om er breadpudding van te maken. Dit is een Britse lekkernij waarin oud brood wordt verwerkt. In een traditioneel breadpudding recept met gewoon brood zit behoorlijk wat suiker. Het leuke van krentenbollen is dat ze van zichzelf al erg zoet zijn, zodat je geen suiker hoeft toe te voegen.

Tip: Snijd de breadpudding in mooie blokjes, leg ze op een klein schaaltje en giet er een beetje likeur of maple siroop overheen. Serveer de breadpudding bij een lekker kopje koffie of een dessertwijn.

Nodig:
3 krentenbollen
1 ei
300 ml melk
2 tl poedersuiker
2 el likeur of maple siroop

Breadpudding

Bereidingstijd: 10 minuten (+ 40 minuten oventijd)
Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur de krentenbollen in stukjes. Klop het ei met de melk los en voeg het toe aan de stukjes krentenbol. Kneed met beide handen het vocht losjes door het brood. Zorg dat het goed vochtig is en laat het mengsel ongeveer 10 minuten staan. Giet het in een platte ovenschaal en bak het in ongeveer 40 minuten bruin. Eet de breadpudding warm of koud. Strooi er eventueel vlak voor het serveren een klein beetje poedersuiker over.