Winterposteleinsalade met brie

Deze winterposteleinsalade met brie, puntpaprika, sjalot en aardbei is fris en knapperig. In het vroege voorjaar is winterpostelein een heerlijke bladgroente om een salade van te maken. Winterpostelein heeft een zachte structuur en is mild en friszuur van smaak. Het is niet alleen een lekkere winterbladgroente, maar zit ook nog eens boordevol vitamine C en ijzer. Eet de winterpostelein het liefst zo vers mogelijk. Bewaar het hooguit twee dagen in een plastic zakje met wat water in de koelkast.

Tip: geniet ervan wanneer het kan. Het seizoen loopt namelijk tot maart-april, daarna wordt het te warm voor de winterpostelein.

Nodig:

100 gr winterpostelein*
1 zoete puntpaprika*
1 sjalot*
½ komkommer*
50 gr brie*
50 gr aardbeien*
1 el olijfolie*
2 tl citroensap*
zwarte peper
zeezout

*biologische geteeld product

Bereiding:

Bereidingstijd: 10 minuten
Snijd het onderste gedeelte van de steeltjes eraf, tot het punt waar het zacht en lichtgroen is. Was het zand uit de winterpostelein en doe het in een schaal. Snijd de sjalot en puntpaprika in dunne ringen. Snijd de komkommer in plakjes en de aardbeien in kwarten. Meng alle ingrediënten door elkaar en verdeel kleine stukjes brie erover. Sprenkel de olijfolie en citroensap over de salade. Strooi als laatste wat grof gemalen zwarte peper en zeezout over de salade.