Gegrilde groente met een Bermuda burger

Wanneer ik met eten gemakkelijk en toch gezond wil doen, dan doe ik mijn (elektrische) grill aan, kijk ik in mijn koelkast en gooi ik erop wat ik in huis heb. Courgette, aubergine, wortels, zoete bataat, pompoen, paddenstoelen en uien zijn mijn favoriet. Lepeltje mayo erbij en klaar. Ook lekker als voor-, of bijgerecht en borrelhapje.

Daarnaast probeer ik deze keer een ‘nieuwe generatie’ biologische vegaburger van La vie est belle uit. Heel erg geslaagd! Krokant van buiten, smeuïg van binnen en met liefde bereid. En dat proef je. Een aanrader voor elke vegetariër (wannabee).

Nodig voor 2 pers.:
2 Bermuda burgers
2 middelgrote wortels
1 aubergine
1 courgette
1 el olijfolie
1 el mayonaise
kruidenzout naar smaak

Verder nodig:
een grill

Bereidingstijd: 40 minuten
Bereiding: Snijd de wortels in dunne repen, snijd de aubergine en courgette in plakjes. Verwarm de grill, sprenkel een eetlepel erover en verdeel de groente over de grillplaat. Begin met de wortel en aubergine omdat deze het langst nodig hebben. Breng op smaak met kruidenzout. Wanneer de groentes gaar zijn kan er plek gemaakt worden voor de rest. Grill als laatste de courgette en de vegaburger. Serveer de gegrilde groente lauwwarm met een flinke eetlepel mayonaise.