Interview bij OOG radio

Hoe leuk is het om gebeld te worden door een redacteur van OOG radio met de vraag of ze mij mogen interviewen over de wildpluk wandeling die ik in het Stadspark organiseer. OOG is voor de Groningers dé lokale omroep. Lees hieronder mijn ervaring en beluister helemaal onderaan dit bericht het geluidsfragment.

Op de foto

Het voorstel was om tijdens de ochtendshow een telefonisch interview van enkele minuten over wildplukken te doen. Doordat ik niet goed geluisterd had en me misschien een beetje overvallen voelde begreep ik dat ik naar de studio moest komen. En zo kwam het dat ik een heuse studiogast werd. Achteraf iedereen blij. Het geluid in de studio is natuurlijk veel beter dan het geluid van een telefonisch interview. En voor mij was het heel leuk om eens in de studio van OOG te mogen zijn. Het bewijs is de bovenstaande foto, waar je mij ziet zitten met de presentatoren van de ochtendshow van OOG radio.

Het interview

Toen ik om een uur of 8:00 uur ‘s ochtends, kletsnat van de regen, in de studio aankwam werd ik warm ontvangen. Ik werd gelijk aan iedereen voorgesteld, kreeg koffie aangeboden en werd op m’n gemak gesteld. Even voor mijn optreden werd mijn aanwezigheid in de studio aan de luisteraars gemeld, daarna een liedje en toen was ik aan de beurt. Een korte briefing had me enigszins voorbereid op het interview. In gedachten had ik me voorgenomen het klein te houden en gewoon iets te vertellen over de wildpluk wandelingen die ik organiseer. Leuk en ontspannen.