Beste boeken voor wildplukken: top 5

Als wildplukker is het prettig om één of meerdere goede boeken te hebben waarmee je eetbare (en giftige) planten kan leren herkennen en determineren. Hieronder een overzicht van mijn top 5 beste boeken voor wildplukken op dit moment.

Wat ik belangrijk vind is:

  • Overzicht eetbare planten, bloemen en bomen;
  • Duidelijke foto's of tekeningen;
  • Heldere beschrijving specifieke kenmerken;
  • Lijst met eetbare delen van de plant;
  • Tips voor gebruik in de keuken;
  • Overzicht van giftige planten

1. Eetbare wilde planten, 200 soorten herkennen en gebruiken

Eén van mijn meest gebruikte boeken over wildplukken is dit boek. Het meest complete, overzichtelijke eetbare wilde plantenboek in handzaam formaat.

Bekijk dit boek >>

2. Welke eetbare wilde plant is dat? ANWB gids voor eten uit de natuur

Met deze ANWB-gids voor eten uit de natuur kun je de natuur in trekken om te zien wat je aan eetbaars kunt plukken. Er worden ruim 300 wilde planten, struiken en bomen beschreven waarvan je de bladeren, vruchten of noten kunt eten.

Bekijk dit boek >>

3. Eetbare & giftige wilde planten. Ruim 200 kruiden vruchten en noten

Alle belangrijke eetbare wilde vruchten en kruiden en hun giftige dubbelgangers in onze streken komen aan de orde, compleet met duidelijke foto’s en beschrijvingen.

Bekijk dit boek >>

4. Compactgids Wildplukken

Minigids met prachtige natuurgetrouwe tekeningen van 194 eetbare wilde vruchten, noten, zaden, planten, kruiden, paddenstoelen en zeewieren.

Bekijk dit boek >>

5-A. Wildplukkaart: vruchten, zaden, bladeren, bloemen

Op deze wildplukkaart vind je in één oogopslag allerlei lekkernijen met bijbehorende oogsttijd, vindplaats en toepassing. Pluk, proef en geniet!

Bekijk dit boek >>

5-B. Minigids Eetbare bloemen: 50 eetbare bloemen met smaak en toepassing in de keuken

Eetbare bloemen zijn vrolijk, feestelijk en smaakvol. Deze minigids geeft een overzicht van 50 eetbare bloemen om je maaltijd mee te versieren.

Bekijk dit boek >>

Boektips overzicht

Ben je op zoek naar meer boektips op het gebied van eetbare wilde planten, eetbare paddenstoelen, wildplukken en geneeskrachtige planten bekijk dan de pagina met al mijn boektips.

Achter alle boektips zit een affiliate link. Van elk boek dat verkocht wordt ontvangt Greendreamster een commissie van Bol.com. Op deze manier ondersteun je mij financieel.

Ga naar het boektips overzicht >>