Beste boeken voor wildplukken met kinderen: top 5

Wildplukken met kinderen is heel erg leuk om te doen. Ze staan heel erg open voor de natuur om ons heen. Wat kinderen op jonge leeftijd leren over eetbare planten is op latere leeftijd een 'weten'. Maak altijd goede afspraken over het eten van bekende en veilige planten en het NIET eten van onbekende planten.

Hieronder een overzicht van mijn top 5 beste boeken voor wildplukken met kinderen. Omdat het aanbod Nederlandstalige boeken voor wildplukken met kinderen beperkt is heb ik een top 5 van Nederlands- en Engelstalige boeken gemaakt.

1. Handboek voor wildplukkertjes

Welke gangbare eetbare bloemen, planten en vruchten kunt vinden en wat je ermee kunt doen? Een boek dat laat zien wat er buiten de deur allemaal voor leuks en lekkers te vinden is. Met prachtige tekeningen, bijzondere activiteiten en eenvoudige maar verrassend lekkere recepten.

Bekijk dit boek >>

2. De smaak van wildplukken

De smaak van wildplukken van David Hamilton is een rijke inspiratiebron voor elke natuur- en tuinliefhebber en voor fans van eten uit de natuur. Met dit wildplukboek boordevol tips en heerlijke recepten raakt je hele gezin verslaafd aan lekker buiten zijn en samen koken met ingrediënten uit de natuur en de tuin!

Bekijk dit boek >>

3. Wildplukkaart: vruchten, zaden, bladeren, bloemen

Op deze wildplukkaart vind je in één oogopslag allerlei lekkernijen met bijbehorende oogsttijd, vindplaats en toepassing. Pluk, proef en geniet!

Bekijk dit boek >>

4. Foraging with kids (Engels)

Foraging with Kids is a fun, practical book for parents to work through with their children that encourages families to interact with their environment and gain knowledge and practical understanding of the natural world through exploration and play.The projects are based around 50 easy-to-identify plants.

Bekijk dit boek >>

5. Kid's herb book (Engels)

Kids! Explore the mysterious world of herbs with this magical, herbal workbook: Make your own healing potions, secret remedies, magical salves, enchanted syrups and special healing remedies.

Bekijk dit boek >>

Extra boektip: Alle kinderen naar buiten!

Alle kinderen naar buiten! Waterdiertjes vangen, in bomen klimmen, je eigen parfum maken of een hut van takken bouwen, welk kind wil dat nu niet? Het grote natuuractiviteitenboek staat boordevol buitenactiviteiten, natuurweetjes, lestips, zoekkaarten en spannende opdrachten.

Bekijk dit boek >>

Boektips overzicht

Ben je op zoek naar meer boektips op het gebied van eetbare wilde planten, eetbare paddenstoelen, wildplukken en geneeskrachtige planten bekijk dan de pagina met al mijn boektips.

Achter alle boektips zit een affiliate link. Van elk boek dat verkocht wordt ontvangt Greendreamster een commissie van Bol.com. Op deze manier ondersteun je mij financieel.

Ga naar het boektips overzicht >>