Beste wildpluk kookboeken: top 5

 

Hieronder een aantal inspirerende boeken om de lekkerste gerechten te bereiden met wild geplukte ingrediënten. Sommige boeken zijn in het Engels.

1. Van Boven in het wild

Een herbarium, eetbare-plantengids & receptenboek : voor het herkennen, verzamelen en verwerken van de heel bekende eetbare wilde planten uit de nabije natuur of directe stadsomgeving

Bekijk dit boek >>

2. Het wildpluk kookboek

Het vervolg op het Grote Wildplukboek. In bijna 300 recepten laat Edwin Florès samen met topkok Ron Blaauw en Bobby Rust van Rongastrobar zien hoe je de inhoud van je wildplukmand verwerkt in en tot de meest heerlijke gerechten.

Bekijk dit boek >>

3. The Forager Chef's Book of Flora

Edible green growing things we'd mistaken for weeds; everyday vegetables capable of far more than we'd give them credit for; and a most companionable, knowledgeable, and encouraging guide to help us see, cook, taste, and delight in it all.

Bekijk dit boek >>

4. The New Wildcrafted Cuisine

Wildcrafted Cuisine explores the flavors of local terroir, combining the research and knowledge of plants and landscape with the fascinating and innovative techniques of a master food preserver and self-described culinary alchemist.

Bekijk dit boek >>

5. Wild Mocktails and Healthy Cocktails

Create delicious mocktails and low-sugar cocktails, using home-grown and foraged ingredients.

Bekijk dit boek >>

Boektips overzicht

Ben je op zoek naar meer boektips op het gebied van eetbare wilde planten, eetbare paddenstoelen, wildplukken en geneeskrachtige planten bekijk dan de pagina met al mijn boektips.

Achter alle boektips zit een affiliate link. Van elk boek dat verkocht wordt ontvangt Greendreamster een commissie van Bol.com. Op deze manier ondersteun je mij financieel.

Ga naar het boektips overzicht >>