Cadeaupakket voor startende wildplukkers

Elke (startende) wildplukker heeft een aantal dingen nodig om te kunnen beginnen.

Hieronder een overzicht:

  • Een boek over eetbare wilde planten
  • Een boek over eetbare paddenstoelen
  • Een wildplukkaart
  • Een schaartje en een mesje
  • Een wildplukmandje
  • Vershoudmaterialen

Eetbare wilde planten, 200 soorten herkennen en gebruiken

Eén van mijn meest gebruikte boeken over wildplukken is dit boek. Het meest complete, overzichtelijke eetbare wilde plantenboek in handzaam formaat.

Bekijk dit boek >>

Eetbare Paddenstoelen: Vindplaatsen, Herkenning, Verzamelen en Bereiden

Deze natuurgids helpt je de belangrijkste eetbare paddenstoelen van hun oneetbare en giftige dubbelgangers te onderscheiden en verwisselingen te vermijden.

Bekijk dit boek >>

Wildplukkaart: vruchten, zaden, bladeren, bloemen

Op deze wildplukkaart vind je in één oogopslag allerlei lekkernijen met bijbehorende oogsttijd, vindplaats en toepassing. Pluk, proef en geniet!

Bekijk dit boek >>

Opinel zakmes in houten kistje

Een echt allround zakmes voor dagelijks gebruik. Het lichtgewicht mes ligt comfortabel in de hand. De vergrendeling zorgt ervoor dat het mes, zowel in open als gesloten toestand, is vergrendeld.

Bekijk dit zakmes >>

Opinel paddenstoelenmes

Dit paddenstoelenzakmes is bijzonder geschikt voor het plukken en schoonmaken van champignons. In het houten heft zit een borstel van haar van een wild zijn voor het verwijderen van zand en stof.

Bekijk dit zakmes >>

Snoeischaartje

Deze kleine snoeischaar is 15 cm lang en super makkelijk, ligt goed in de hand en is scherp. Van bloemen tot dikkere takken zijn zo doorgeknipt. Door het kleine formaat past de snoeischaar met gemak in de broek- of rugzak.

Bekijk dit snoeischaartje >>

Picknickmand

Picknickmand met hoogwaardig vlechtwerk en stoffen bekleding. De binnenbekleding is verwijderbaar, zodat je deze kunt reinigen. Afmetingen: circa 43 x 31 x H39 - 20 cm

Bekijk deze picknickmand >>

Bijenwasdoeken

Het organische, herbruikbare alternatief om voedsel te verpakken, vervangt folie en is 100% plasticvrij. De set bestaat uit 5 bijenwas doeken in 3 maten: 1 small (18 x 20 cm), 3 medium (25 x 28 cm) en 1 large (33 x 35 cm).

Bekijk deze bijenwasdoeken >>

Boektips overzicht

Ben je op zoek naar meer boektips op het gebied van eetbare wilde planten, eetbare paddenstoelen, wildplukken en geneeskrachtige planten bekijk dan de pagina met al mijn boektips.

Achter alle tips zit een affiliate link. Van elk boek of ander item dat verkocht wordt ontvangt Greendreamster een commissie van Bol.com. Op deze manier ondersteun je mij financieel.

Ga naar het boektips overzicht >>