Wilde kruidenpesto koekjes
Wilde kruidenpesto koekjes
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Lokaal
Trefwoord Wildplukken
Over dit recept
Voor dit recept kan je elke soort pesto gebruiken. Wil je zelf wilde kruidenpesto maken, dan kan je dit recept gebruiken.
Ingrediënten
- 250 gr kokosolie/roomboter op kamertemperatuur
- 250 gr tarwebloem
- 75 gr wilde kruidenpesto (zie recept)
- zout (zo nodig)
Bereiding
- Meng de kokosolie met de wilde kruidenpesto
- Voeg de tarwebloem toe en meng alles tot een deeg
- Maakworstachtige rolletje, de dikte bepaalt de omvang van het koekje
- Leg de rollen een paar uur in de koelkast om op te stijven
- Snijd de deegworst in plakjes en leg deze op een ovenplaat
- Als hetdeeg droog is moet je het soms nog een beetje aandrukken of opnieuw kneden
- Bak de koekjes maximaal 20 minuten in de oven op 200 graden
- Laat ze afkoelen en doe ze in een koektrommel
Wildplukwandeling
Wil je meer leren over hoe je eetbare wilde planten kan herkennen, oogsten en gebruik in de keuken? Ga eens mee met een wildplukwandeling. Voor meer informatie over wildplukwandelingen kijk op de website van Greendreamster.

Wildplukwandeling
Mijn naam is Sanne Scheltena en ik ben wildplukgids. Als ik om me heen kijk zie ik overal eetbare planten. Het is mijn missie om de vergeten kennis van eetbare wilde planten te delen.
Bekijk de agenda om deel te nemen aan een wildplukwandeling. Wil je op een andere datum en heb je zelf een groep kijk dan bij bedrijfsuitjes of neem dan contact met me op.

Dit delen:
- Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
- Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)
