Gevulde eitjes met verse oregano zijn één van mijn favoriete bijgerechten. Niet alleen omdat ik ze erg lekker vind, maar ook omdat je steeds andere ingrediënten kan gebruiken. Deze eitjes heb ik gemaakt met mayonaise, maar ik maak ze ook graag met volle yoghurt of crème fraîche. Voor een pittige variant voeg ik iets meer mosterd of een scherpe mosterd toe. Zelf vind ik de zoute sojasaus shoyu erg lekker. Soms gebruik ik tamari of kikoman. Op het eind kan je nog variatie maken met verse kruiden uit de tuin, zoals oregano, bieslook, peterselie of salie.

Nodig:
2 biologische eieren
1 el mayonaise
1 tl mosterd
1 tl shoyu
1 takje verse oregano

Bereiding: Kook de eieren, laat ze schrikken in koud water en laat ze afkoelen. Halveer de eieren en haal het eigeel eruit. Meng het eigeel met de mayonaise, mosterd en shoyu tot een gladde massa. Knip de kruiden fijn en meng het erdoor. Doe het eigeel mengsel terug in de gekookte eiwithelften en serveer op een mooi klein bordje.