Kruidencursus: Wilde Remedies en andere wilde bereidingen

 225,00

Calendar PNG Transparent Calendar.PNG Images. | PlusPNG10 april, 17 april, 24 april, 8 mei, 22 mei en 29 mei 2024

Clock Svg Png Icon Free Download (#197566 ...10:30-13:00 uur (inloop 10:15 uur)

[最も人気のある!] tree icon 288621-Tree icon pngLe Roy huis in Lewenborg

location icon png 10 free Cliparts | Download images on ...

Overloop 5, 9733 GW Groningen

Op voorraad

Beschrijving

Wilde remedies zijn bereidingen met wilde eetbare en geneeskrachtige planten. De twee grote stromingen in het wildplukken zijn het culinair en medicinaal gebruik. Door te leren over wilde remedies en andere wilde bereidingen kom je er achter hoezeer eten uit de natuur en geneeskracht uit de natuur vervlochten zijn. De ingrediënten waarmee je bijvoorbeeld een goede hoestsiroop of een weerstand verhogende kruidendrank maakt, kunnen met een kleine wijziging of toevoeging de basis zijn voor een frisse of bruisende wilde frisdrank. De verwevenheid tussen bereidingen voor je thuisapotheek en culinaire gerechten staan centraal.

In deze kruidencursus gaan we in zes praktijklessen bezig met verschillende wilde remedies. Elke week heeft een eigen thema. De les start met een ‘kruidenkwartiertje’ dat is afgeleid van het academisch kwartiertje, dan drinken we thee/koffie en kunnen we aankomen en bijpraten, daarna begint de les en bespreken we kort de wilde kruiden van dit seizoen, dan een stukje verdieping over het thema van de dag en gaan we samen een wilde remedie bereiden. Je gaat naar huis met de recepten, een wilde remedie (in de maak/maag) en een wildpluk opdracht die ter voorbereiding is op de volgende les. Natuurlijk krijg je ook alle recepten zodat deze heerlijke remedies voortaan zelf thuis kan maken.

Thema’s

De eerste les kies ik het thema. De andere 5 lessen maken we samen een keuze uit de onderstaande thema’s of een door de groep aangedragen thema.

  • Ode aan look
  • De kracht van kruidenthee
  • Wilde hoestsiroop
  • Geneeskrachtige keuken
  • Wilde ‘not-coffee’
  • Ode aan vlier
  • EHBO uit de natuur
  • Fire cider en oxymels
  • Vitamines uit de achtertuin

Cursus informatie

Deze cursus is begonnen. Er zijn nog een paar plekjes, dus het is mogelijk om later aan te sluiten. Neem dan even contact met me op.

Data: woensdag 10 april, 17 april, 24 april, 8 mei, 22 mei en 29 mei 2024

Tijd: 10:30-13:00 uur (inloop 10:15 uur = het ‘kruidenkwartiertje’)

Locatie: Le Roy huis in Lewenborg

Inclusief koffie/thee, wilde snacks, materialen, ingrediënten, recepten en mini-wildplukgids

Over het Le Roy huis en –gebied 

Het Le Roy huis ligt midden in het groene Le Roy gebied. Het is een houten huis met prettige sfeer, een goeie kachel en veranda aan het water. Ook de bijenstallen naast het gebouw en insect-vriendelijke tuin maken dit een prachtige plek voor een cursus.

In de jaren ’70 van de vorige eeuw werd de wijk Lewenborg gebouwd. Tuinarchitect Louis Le Roy kreeg de vrije hand bij de inrichting van het groen in flinke delen van de wijk. Het resultaat is zes hectare unieke vrije stadsnatuur ingericht en beheerd door bewoners. Een bijzondere plek met veel oude bomen, eetbare planten, bloemen, fruit, noten en paddenstoelen.

Lees hier meer over het Le Roy gebied >>

Wildplukgids Sanne

Als mens voel ik me sterk verbonden met de natuur. Het liefst struin ik met mijn camera in de hand door een natuurgebied op zoek naar allerlei eetbare planten. Om te bewonderen, te proeven en te fotograferen.

Mijn naam is Sanne Scheltena en ik ben culinair wildplukker, wildplukgids en wilde kok. Als ik om me heen kijk zie ik overal eetbare planten. Het is mijn missie om de vergeten kennis van eetbare wilde planten te delen.

De interesse in culinaire wilde planten blijkt een rode lijn in mijn leven te zijn. Het is niet een rode lijn die ik altijd gezien heb, maar terugkijkend vanaf het punt waar ik nu sta in mijn leven zie ik het heel duidelijk.