Artikel met filmpje op Journalist.io

Woensdag 21 juni 2017
door Eelke Bakker

Wildplukken in Groningen: Stadspark of supermarkt?

Steeds meer mensen maken actief gebruik van het groen in en rondom de stad Groningen. Sanne Scheltena, initiatiefneemster van greendreamster.nl, organiseert eens in de twee weken een wildplukwandeling in het Stadspark. “Er zijn hazelnoten, tamme kastanjes, bessen, krenten en pruimen. Er groeit hier zo ontzettend veel.”

Lees het volledige artikel hier >>

Filmpje van de wildpluk wandeling

————————————————————————————————————————————

Interview bij Radio Noord

(Pinkster)maandag 5 juni 2017

Speciale aflevering van Noord en Ommeland. Wat is er allemaal te doen in de stad Groningen op Pinkstermaandag? Sanne Scheltena van Greendreamster organiseert een wildpluk wandeling in het Stadspark en vertelt hierover bij Radio Noord.

————————————————————————————————————————————

Stadjerspas nieuwsbrief april

Donderdag 13 april 2017

Goed nieuws! Voor de wildpluk wandelingen ben ik een samenwerking met de Stadjerspas aangegaan. Dit betekent dat houders van een Stadjerspas in Groningen een flinke korting van € 10,-  krijgen op een wildpluk wandeling. Normale prijs € 15,- per persoon.

————————————————————————————————————————————

Interview bij OOG radio

Dinsdag 15 november 2016

Hoe leuk is het om gebeld te worden door een redacteur van OOG radio met de vraag of ze mij mogen interviewen over de wildpluk wandeling die ik in het Stadspark organiseer. Dus daar zie je mij zitten met de presentatoren van de ochtendshow van OOG radio.

Luister hieronder naar het fragment.

————————————————————————————————————————————

Nieuwsbericht Gemeente Groningen

Vrijdag 28 oktober 2016

Afgelopen jaar ben ik betrokken geweest bij een project om ondernemers die onder de armoede grens vallen te ondersteunen door workshops, presentaties en coaching naar succesvol ondernemerschap. In dit project, wat een samenwerking van Martijn van der Tuin en de Gemeente Groningen is, heb ik de kans gekregen om mijn coachingskills in de praktijk te brengen, presentaties te geven en een workshop timemanagement voor ondernemers te ontwikkelen en te geven.

Presentatie wethouder

Tekst: Wethouder Mattias Gijsbertsen (midden) feliciteerde gisteren drie startende ondernemers die na een coachingtraject met Martijn van der Tuin (rechts) van Werk aan je Winkel nu zelfstandig hun bedrijf voortzetten. Vanaf links: Debbie Schouten – In Kern, Sanne Scheltena – Greendreamster en Monica ten Hoove-Helbig – Cijfers & Centen. De bijeenkomst vond plaats in De Oude Bieb in Lewenborg.

————————————————————————————————————————————

Artikel in Cityscoop

September 2016

Dit artikel in Cityscoop, het blad van ondernemersvereniging Groningen City Club, geeft inzicht in een stukje persoonlijke geschiedenis. Wat een compliment om een rasechte ondernemer genoemd te worden door Theo van der Werff van VDW accountancy. Lees het artikel als een heldenverhaal. De weg naar succes gaat niet altijd over rozen en op weg naar de schat moeten allerlei obstakels overwonnen worden. Dit maakt de held sterker, wijzer en vastberaden.

201609_-_gcc

————————————————————————————————————————————

Filmpje van de wildplukwandeling en -picknick met de Dagblad van het Noorden journalist

Maandag 8 augustus 2016

En bij een mooi artikel in de krant over wildplukken hoort natuurlijk ook een filmpje. Dit is ‘m.

Ook zin in zo’n salade van zevenblad, bramen en frambozen? Sanne Scheltena, schrijfster bij Greendreamster plukte het gewoon bij elkaar in het Stadspark.

Ook zin in zo’n salade van zevenblad, bramen en frambozen? Sanne Scheltena, schrijfster bij Greendreamster plukte het gewoon bij elkaar in het Stadspark.

Posted by Dagblad van het Noorden on Monday, August 8, 2016

 

————————————————————————————————————————————

Artikel over wildplukken in het Dagblad van het Noorden

Zaterdag 6 augustus 2016

Op een mooie dag in augustus 2016 nam ik een journalist mee op wildplukwandeling en -picknick in het stadspark, waardoor ik met een artikel over wildplukken in Groningen in het Dagblad van het Noorden kwam te staan.

dvhn-20160806

————————————————————————————————————————————

Bespaartips bij consumentenprogramma Kassa

Dinsdag 28 juni 2016

Hoe kan je besparen op je maandelijkse uitgaven. In dit filmpje van consumentenprogramma Kassa geef ik samen met Monica ten Hoove van Mijn Financiële Huishoudster een aantal handige tips.

Mijn tips:

      • Maak pesto van onkruid, zoals paardebloemblad (klik hier voor het recept)
      • Koop geen pannenkoekmix meer, maar maak het zelf van een ei, bloem, melk (gewone melk, soyamelk, karnemelk) en wat zout
      • Gebruik van de bietjes niet alleen de knollen, maar ook het loof. Lekker voor in een salade of roerbakken zoals spinazie.

Geld tekort aan het einde van de maand? Met deze tips niet meer!

————————————————————————————————————————————

Redactioneel stuk in de Gezinsbode

Woensdag 11 mei 2016

In het voorjaar van 2016 heb ik samen met Onno de Rechteren initiatief genomen om een serie workshops voor ondernemers te organiseren. Vanuit het idee dat goed zijn in je werk nog niet betekent dat je ook beschikt over alle ondernemersvaardigheden die nodig zijn om je bedrijf te laten bloeien hebben we een drietal trainingen voor ondernemers ontwikkeld.

Verkoopexpert Onno neemt de verkoop- en marketingtrainingen voor zijn rekening. Mijn training ligt dichter bij mijn expertisegebied achter de schermen, namelijk hoe je klanten kunt behouden als ze eenmaal binnen zijn. Hierin spreekt mijn ambitie om als bedrijfsadviseur/antropoloog te werken met deze doelgroep. Lees meer daarover op mijn pagina over bedrijfsondersteuning.

Daarnaast heb ik voor dit redactioneel artikel mijn schrijfskills mogen benutten. Bekijk het stuk op de website van de Gezinsbode.

————————————————————————————————————————————

Let’s Gro magazine 2015/2016

Februari 2016

In november 2015 verzorgde ik samen met Hadassa van Arend de workshop ‘Lekker eten met een klein budget’ op het inspiratie festival Let’s Gro. Lees hieronder het artikel in het Let’s Gro magazine.

In november 2016 heb ik samen met Marin Leus twee workshops op Let’s Gro verzorgd. Een wildpluk wandeling in het Stadspark en de presentatie ‘Betaalbaar, gezond en lekker eten voor iedereen.’ Het artikel in het nieuwe Let’s Gro magazine verschijnt binnenkort.

 

lscreen">