Wat is er nou lekkerder dan een lauwwarme couscous salade? De geraspte wortel en witlof zorgen voor een frisse knapperige bite. De gebakken halloumi en zongedroogde tomaten zorgen voor de zoute verrassing. Vervang voor een vegan variant de halloumi door gerookte tofu. Munt is bijna onmisbaar in een couscous salade. En de dressing met knoflook en sesamolie maken de salade een pittig, smeuïg en smaakvol.

Nodig:

100 gr volkoren couscous
100 gr halloumi (of gerookte tofu)
1 stronk witlof
2 wortels
4 takjes verse munt
8 zongedroogde tomaten
1 el olijfolie

Voor de dressing:
1 el olijfolie
1 tl geroosterde sesamolie
2 tl framboosazijn
1 tl gembersiroop
1 kleine teen knoflook

Bereiding:

Bereidingstijd: 20 minuten
Doe de couscous in een diepe schaal en giet er kokend water bij totdat het water er maximaal ½ centimeter boven staat. Roer het kort en laat het staan totdat al het water door de couscous opgenomen is. Schep de couscous met een vork voorzichtig los. Snijd de halloumi in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de halloumi aan beide zijden goudbruin. Snijd de halloumi daarna in kleine blokjes. Rasp ondertussen de wortels met een grove rasp. Snijd de witlof in dunne repen. Knip de munt en zongedroogde tomaten in repen. Meng alles door de salade. Maak een dressing met olijfolie, geroosterde sesamolie, azijn, gembersiroop en geperste knoflook. Sprenkel de dressing vlak voor het serveren over de couscous salade.