Maak een frisse appelcompote met licht zure incabessen! De zacht geworden incabessen zijn net kleine smaakbommetjes in de toch al zo smaakvolle appelmoes. En mijn gouden tip om de ultieme appelsmaak te versterken is om in plaats van citroensap appelazijn te gebruiken. De azijn werkt net als het citroensap als natuurlijke smaakversterker en zorgt er voor dat de appelstukjes niet verkleuren. Gebruik een stevige zoetzure appel, zoals Elstar, Delcorf, Cox, Goudreinet. Deze appelcompote is gemaakt van biologische Elstars.

Nodig:
2 zoetzure appels
1 handje incabessen
4 kruidnagels
1 el appelazijn
5 el water

Bereiding:
Schil de appels en snijd ze in grove stukjes. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een steelpannetje. Laat het geheel met het deksel erop zachtjes koken. Roer na 10 minuten even door en controleer of het nog genoeg vochtig is. Draai het vuur uit zodra de appelstukjes zacht beginnen te worden. Roer het goed door en laat nog even staan. Serveer de appelcompote warm of koud.