Winterpostelein vind ik één van de lekkerste winterbladgroente die er is. Zo zacht en fris van smaak. Zolang het niet vriest is het de hele winter verkrijgbaar bij de biologische winkel of op de markt. Hoewel winterpostelein van oudsher gebruikt wordt in de stamppot ben ik erg fan van posteleinsalade met buffelmozzarella. Gebruik de buffelmozzarella zo vers mogelijk. Echte verse mozzarella is van binnen zo zacht als een half gekookt eitje. Heb je geen mozzarella in huis vervang de mozzarella dan door feta, verse geitenkaas of gebakken tofu.

Nodig voor 2 pers.:
75 gr winterpostelein
1 bol buffelmozzarella
1 zoetzure appel
1/3 komkommer
1 el olijfolie
2 tl framboosazijn
1/2 tl paprikapoeder

Bereiding: Snijd of scheur de buffelmozzarella in stukjes en verdeel het paprikapoeder erover. Snijd de geschilde appel en komkommer in partjes. Voeg alles bij elkaar. Was het zand uit de winterpostelein, snijd eventueel de steeltjes wat korter en meng het door de salade. Voeg als laatste een eetlepel goeie smaakvolle olijfolie en enkele theelepels zoete azijn, zoals framboosazijn, toe.