Geïnspireerd op de Siciliaanse caponata maken we vandaag een heerlijke gestoofde aubergine salade. Dit recept met aubergine is super lekker en erg makkelijk te maken. Het is een typisch bijgerecht en kan zowel warm als koud gegeten worden.

Tip: maak de gestoofde aubergine salade een dag van te voren, zodat de smaken lekker kunnen intrekken.

Nodig:

1 aubergine
2 tomaten
2 sjalotten
2 tenen knoflook
½ rode peper
½ tl zwarte steakpeper (grof gemalen zwarte peper)
1 el kappertje
1 el rode wijnazijn
5 el water

Bereiding:

Bereidingstijd: 30 minuten
Snijd de sjalotten in fijne ringen en bak ze in een flinke scheut olijfolie glazig. Gebruik bij voorkeur een pan met deksel . Snijd de knoflook en rode peper in fijn en bak het op zacht vuur met de sjalotten mee. Snijd de aubergine en tomaten in grove blokjes van ongeveer een centimeter en voeg ze toe. Roer het geheel ongeveer 5 minuten op hoog vuur. Voeg de azijn, kappertjes, water en peper toe. Zet het vuur laag en doe het deksel op de pan. Voeg eventueel nog wat extra water toe als het mengsel droog dreigt te worden. Laat de aubergine ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.